یکی از خدمات اختصاصی گیربکس سان، تعمیر گیربکس اتوماتیک است. تعمیرات گیربکس اتوماتیک امری بسیار حساس است و باید توسط افراد متخصص و با تجربه در این کار انجام شود. گیربکس سان با داشتن کادری فنی با بهترین تعمیرکاران گیربکس میتواند شما را در این امر یاری دهد.
اگر گیربکس خودرو شما دچار ایراد شده است میتوانید به تعمیرگاه گیربکس سان مراجعه کرده و متخصصان ما با عیب یابی مشکل، آن را بررسی کرده و هزینه ی تعمیر را به عرض شما میرسانند. در صورت تایید گیربکس اتوماتیک خودرو شما در اولین فرصت و به صورت کاملا تضمینی برای شما تعمیر خواهد شد. گیربکسهای تعمیر شده در نمایندگی تعمیر گیربکس سان دارای گارانتی هستند.
فرم روبرو را پر کنید تا کارشناسان ما در اولین فرصت با شما تماس بگیرند و مشکل خودرویتان را برطرف کنید …
وظیفه گیربکس اتوماتیک در ماشین چیست؟
گیربکس مانند پلی بین موتور و چرخهای خودرو عمل می کند. وظیفه این قطعه انتقال قدرت تولید شده در موتور خودرو به چرخهاست. اینکار بویسله ی چرخدنده با کنترل اینکه خودروی شما در چه دندهای است و با توجه به اینکه گیربکس شما اتوماتیک است یا دستی است، انجام میشود. گیربکس نیز همانند موتور خودرو دارای روغن مخصوص است و قطعات فلزی درون آن نیاز به روانسازی دارد. روانسازی گیربکس سبب کم شدن گرمای بیش از حد گیربکس و همینطور کاهش اصطکاک میشود و در نهایت باعث افزایش طول عمر این دستگاه میشود.
مزایای استفاده از گیربکس اتوماتیک
استفاده از گیربکسهای اتوماتیک باعث میشود:
- گیربکس روغن ریزی نداشته باشد.
- کنترل بهتری روی خودرو داشته باشید.
- تعویض دنده ها به نرمی انجام شود.
- هنگام تعویض دندهها تکان و پرش احساس نکنید.
اگر گیربکس اتوماتیک خودرو شما دچار مشکل شده است یا نیاز به تعمیر دارد، با تیم حرفه ای مجموعه ما در تماس باشید.
تماس با متخخصین گیربکس سان:
گیربکس سان، همیشه در کنار شما تا مطمئن سفر کنید…
نحوه عملکرد گیربکس اتوماتیک در خودرو
انواع گیربکس اتوماتیک
گیربکس اتوماتیک سنتی (مرسوم)
این نوع گیربکس اتوماتیک با عنوانهای مبدل گشتاور اتوماتیک و گیربکس اتوماتیک widely-used نیز شناخته می شود، تقریباً در اکثر خودروهای امروزی پیدا میشود. این سیستم بر خلاف گیربکس دستی برای انتقال قدرت از کوپلینگ (جفت شدن) مایع هیدرولیکی یا widely-used برای تعویض دندهها استفاده میکند. همچنین بخش کنترل الکتریکی ECU نیز مستقیماً به موتور وصل میشود است و امکان کنترل دقیق وسیلهی نقلیه را به ما میدهد.
گیربکس اتوماتیک دستی SAT (نیمه اتوماتیک)
در این نوع گیربکس اتوماتیک از یک کلاچ معمولی و سیستم تنظیم دنده استفاده میشود. به این صورت که یک سری تنظیمات مربوط به کلاچ و دنده وجود دارد، اما عمل تعویض دنده با استفاده از سنسورها، عمگرها، پردازنده ها و پنوماتیک (گازهای فشرده) بصورت اتوماتیک انجام میشود. ازین گیربکس در خودروهای آئودی A5، فورد کوگا، ولوو V40 و… استفاده میشود.
گیربکس اتوماتیک CVT (سیستم انتقال متغیر پیوسته – ضریب متغیر)
گیربکس اتواتیک ضریب متغییر یا CVT بجای استفاده از چرخدنده فولادی، با استفاده از تسمه یا قرقره (پولی)، امکان تعویض دنده با نسبتهای مختلف وابسته به دور موتور یا همان RPM را فراهم میشود. این قابلیت منجر به بالا رفتن کارایی و بوجود آمدن شتاب مداوم و سرعت ماکزیمم در خودرو میشود. از این گیربکس در خودروهای نسیان سنترا، شورلت اسپارک و فورد C-Max بکار رفته است.
گیربکس های دو کلاچه DCT (دبل کلاچ)
گیربکسهای دو کلاچه یک سیستم انتقال قدرت است که ترکیبی از گیربکس اتوماتیک و دستی است. گیربکس اتوماتیک مبدل گشتاور ندارد و در آن از دو کلاچ جداگانه برای تعویض دنده استفاده شده است که هر کدام به دنده های زوج و فرد متصل است و هرکدام از این شفتها دارای کلاچ مجزا هستند. از جمله ماشین هایی که این دسته گیربکس در آن بکار رفته است میتوان به Ford Fiesta و Chrysler Dodge Dart اشاره کرد.
گیربکس اتوماتیک DSG (تعویض مستقیم)
این نوع گیربکس اتوماتیک تقریبا همانند مدل دبل کلاچ می باشد با این تفاوت که در آن به جای تورک کانورتور (مبدل گشتاور) از دو کلاچ استفاده می شود، و عملکرد آن به این صورت است که یکی از کلاچ ها را رها کرده و دومی را برای تعویض دنده درگیر میکند. از این مدل در خودروهای فولکس واگن، اسکودا، آئودی و پورشه استفاده میشود.
برای مطالعه توضیحات کامل درباره رایجترین انواع گیربکسهای اتوماتیک به لینک روبرو مراجعه کنید:
تعمیر گیربکس اتوماتیک
زمان تعویض گیربکس اتوماتیک
تعمیرات گیربکس اتوماتیک علاوه بر زمانبر بودن، نسبت به دندههای دستی گرانتر هم هست به همین دلیل باید توجه کرد که تا زمانی که کوچک است و قبل از اینکه خرابی آن به دیگر قطعات خودرو آسیب بزند، آن را تعمیر کنید تا باعث مشکلات بزرگتری در خودرو شما نشود. در ادامه علائم خرابی گیربکس اتوماتیک را به شما توضیح خواهیم داد تا در سریعترین زمان متوجه آن شده و به فکر تعمیر آن باشید.
سرویس دورهای گیربکس اتوماتیک
از آنجا که سلامت و عملکرد درست گیربکس اتوماتیک به شرایط نگهداری، چک کردن گیربکس و روغن گیربکس بستگی دارد، سرویس دورهای گیربکس اتوماتیک امری بسیار با اهمیت است. تمامی عملکرد گیربکس ماشین و تعویض دنده از طریق فشار حاصل روی روغن انجام میشود و با سرویس دورهای گیربکس ماشین، سطح روغن بررسی شده و با تعویض روغن و تعویض فیلتر عملکرد خودرو شما بهتر شده و طول عمر قطعات گیربکس افزایش مییابد.
زمان انجام سرویس دورهای به شرایط رانندگی شما بستگی دارد ولی زمان توصیه شده برای تعویض روغن و سرویسهای دورهای توسط متخصصین این حوزه در بازه ۲۰۰۰۰ کیلومتر تا ۶۰۰۰۰ کیلومتر است. عواملی مثل رانندگی در ترافیک و حرکت دادن خودرو بدون گاز دادن در حالت رها کردن پا از روی پدال ترمز، میتوانند باعث افزایش دمای روغن و کاهش طول عمر گیربکس اتوماتیک شود.
⚙ علائم نشان دهنده خرابی گیربکس اتوماتیک ⚙
مشکلات زیر میتواند علائمی هشدار دهنده از خرابی گیربکس خودرو شما باشد:
- روشن شدن چراغ اخطار موتور و یا گیربکس
- مشکل داشتن در تعویض دسته دنده و در آمدن دسته دنده از جای خود
- صدای نا متعارف مانند صدای وزوز، کوبش و یا ناله از گیربکس ماشین هنگام خلاص بودن
- پایین آمدن سطح روغن گیربکس
- علائم نشتی در خودرو
- تاخیر هنگام تغییر دنده
- تغییر رنگ روغن گیربکس به رنگ کدر و بوی روغن سوختگی
- گرمایش بیش از حد خودرو
- تقه زدن ماشین
- لغزش گیربکس و یا گاز هرز خوردن
- عدم حرکت خودرو به دلیل درگیر نشدن گیربکس
مجموعه گیربکس سان با سابقه زیاد در زمینه تعمیرات انواع گیربکس اتوماتیک خودروهای داخلی و خارجی از جمله نیسان، هیوندا، کیا، بنز، تویوتا، بی ام دبلیو، پورشه، پژو، لیفان، سوزوکی و… جهت انجام خدمات تعمیر گیربکس با گارانتی و همچنین فروش لوازم گیربکس اتوماتیک و روغن گیربکس در خدمت شماست.
سلام. میخواستم بدونم که علت سر و صدای گیربکس اتوماتیک چیه؟
سلام دوست عزیز
دلیلش میتونه خوردگی دندهها، خرابی بلبرینگهای گیربکس، تیز کردن دنده ها و یا روغنکاری غیر مناسب باشه.